Fleurista is een jong bedrijf ontstaan uit een passie voor bloemen en decoratie. Deze passie is 12 jaar geleden begonnen na het planten van een Japanse kersenboom in de tuin. Een klein boompje groeide uit tot een reuze kersenboom en elk voorjaar kleurde de boom weer prachtig roze als de bloesem plantjes in bloei stonden. Elk jaar weer knipten wij wat bloesem takjes af om ons huis mee te versieren, maar na een tijdje was de pret weer over nadat deze opdroogde.

Bloesem inspiratie

De liefde voor bloemendecoraties was toen zo sterk geworden dat wij op zoek zijn gegaan naar alternatieven waar we het hele jaar door van konden genieten. Je denkt dan al gauw aan kunstbloemen, maar de echtheid voor het oog liet veel te wensen over. Wij hebben gezocht en gezocht en uiteindelijk lukte het ons…. wij hebben de ultieme ‘namaak’ bloem gevonden die er zo mooi en echt uitziet dat onze gasten niet door hadden dat het om zijden bloemen ging en niet om echte.

Door het combineren van onze passie voor bloemen, creativiteit en handigheid maakten wij de ene na de andere bloemstuk. We begonnen met een bloesem takje in een vaas en toverden al snel grote gedroogde takken om in ware bloesemboom creaties in hoge witte potten. Na bloesems zijn we ook gaan experimenteren met magnolia’s en vele andere bloemsoorten en de ene creatie werd mooier dan de andere.

De drang om telkens weer nieuwe bloem creaties te maken bleef onverminderd, maar die konden we natuurlijk niet allemaal thuis kwijt. Zo is het idee ontstaan om van onze passie ons werk te maken. Fleurista was geboren en inmiddels hebben we al heel wat klanten blij kunnen maken met een van onze creaties via onze webshop. Tot onze klantenkring behoren zowel particulieren die hun huis willen opfleuren als winkels en bedrijven die hun winkel of kantoor een chique uitstraling willen geven.