Zijden Bloesemboom kopen

Waar moet je op letten als je een bloesemboom wilt kopen? Er zijn een aantal punten waar je op moet letten. In dit stuk proberen we kort maar krachtig een aantal van deze punten met je te delen.

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je de boom zelf mooi vindt en dat je de hem vindt passen bij de ruimte die je wilt verfraaien. Wat vervolgens heel belangrijk is is de kwaliteit van de bloesemboom in zijn geheel. Waar je hierbij onder andere op moet letten is de kwaliteit van de tak. Een goede tak is robuust en niet hol van binnen zodat deze niet breekt. Verder moet de tak goed gedroogd en het liefst geïmpregneerd zijn zodat deze na een tijd niet gaat rotten. Ook is het natuurlijk belangrijk dat de tak een mooie ‘vertakking’ heeft zodat deze mooi en natuurlijk oogt.

Kwaliteit is één van de meest belangrijke punten waar je op moet letten bij het kopen van een bloesemboom. Let niet alleen op de kwaliteit van de tak, maar ook op de kwaliteit van de kunstbloemen.

Een net zo belangrijke punt waar je op moet letten zijn de gebruikte kunst bloesems. Er zijn veel winkels waar je tegenwoordig bloesembomen kunt kopen en wat je ziet is dat de kwaliteit van aanbieder tot aanbieder behoorlijk kan verschillen. Men is vaak geneigd om vaak te shoppen op ‘goedkoopst’, maar dat is bij kunstbloemen zeker niet aan te raden. Wat je namelijk altijd zult zien is dat de goedkoopste aanbieders hele goedkopen kustbloemen gebruiken. De bloemen zien er dan niet natuurlijk uit vanwege het materiaal waarvan ze zijn gemaakt of er worden onnatuurlijke kleuren gebruikt. Ook de stengels zijn van goedkoop plastic en hangen er maar slapjes bij. De betere kwaliteit kunstbloemen zijn van hoogwaardig materialen gemaakt en dat uit zich in een zeer natuurlijke look waarbij, zeker van een afstandje, het verschil met een echte bloem niet opgemerkt wordt. Zo zijn de stengels zeer goed buigzaam en zijn ze zeer gedetailleerd bewerkt tot vaatjes aan toe. Bij goede kwaliteit bloemen zijn de blaadjes en nectar stengels van zijden en hoogwaardige kunststof gemaakt en is een intense kleuringsproces toegepast voor een zeer reële look and feel. Kortom; er is veel aandacht in details gestoken. Deze bloemen voor door vakmensen met de hand gemaakt en vergen behoorlijk wat bewerk tijd. Dit allemaal maakt goede kwaliteit kunstbloemen veel duurzamer en tegelijkertijd ook wat duurder, maar dan heb je ook wat waar je lange tijd van kunt genieten. Je kent immers wel de gezegde; ‘goedkoop is vaak duurkoop’. Zeker zij kunstbloemen is dat zeker het geval.

Last but not least is het belangrijk om te letten op de bewerking van de bloesemboom. Mocht je een losse bloesemtak kopen die je zelf nog gaat verpotten, let dan voor op de manier waarop de kunstbloemen aan de tak zijn bevestigd. Een professionele verkoper heeft meestal een eigen werkplek waar stengel voor stengel handmatig en voorzichtig worden bevestigd zodat deze naderhand goed vastzetten en niet bij de minst geringe stootje er af vallen. Ook worden de stengels zorgvuldig verspreid over de taak voor een egale en natuurlijke look. Mocht je een bloesemboom kopen met pot, let er dan op dat de tak goed bevestigd is in de pot zodat deze niet snel omvalt. Ook hierbij zul je zien dat een professional de tak dusdanig in de pot ‘monteert’ en het gewicht dusdanig verdeelt dat de bloesemboom solide staat en niet zomaar om zal vallen.

Wij willen er graag bij zeggen dat wij al onze creaties in eigen werkplek maken en dat wij trachten de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren zowel qua product als qua bewerking. u kunt ons dus zeker als een professional beschouwen, al zegge we het zelf :). Wil je graag zelf ook een bloesemboom aanschaffen, kijk dan ook even in onze webshop.

Dit was het dan wat tips betreft voor deze keer. Bedankt voor het lezen en tot de volgende post!

Groetjes,

Fleurista

Deze post is geplaatst in categorie Bloesem. Bladwijzer aanmaken voor link.